آنوریسم مغزی، یک بیماری جدی است که در آن، بخشی از دیواره یک رگ خونی در مغز ضعیف شده و به شکل یک برآمدگی یا بالون درمیآید. این برآمدگی پر از خون است و میتواند در هر زمانی پاره شود. پارگی آنوریسم باعث خونریزی شدید مغزی میشود که میتواند عواقب جدی و حتی مرگبار داشته باشد.
آنوریسم مغزی
در کنار روشهای ارزشمند جراحی اقدامات آندوواسکولار برای درمان آنوریسم مغزی نقش ارزشمندی دارند.
- کویل گذاری آنوریسم: در شرایطی که آنوریسم دهانه باریکی داشته باشد تنها با جایگذاری کویل درون ساک آنوریسم، آنوریسم درمان میگردد.
- کویل گذاری با کمک بالون: در شرایطی که آنوریسم دهانه گشادی داشته باشد ابتدا درون ساک میکروکانتر جایگذاری میشود، پس از آن با جایگذاری بالون و اتساع آن دهانه آنوریسم حفاظت میگردد و سپس آنوریسم با کویل پر میشود.
- کویلگذاری با کمک استنت: پس از جایگذاری استنت روی دهانه آنوریسم با گردن عریض یک جدا حفاظتی برای جلوگیری از خروج کویلها به داخل شریان اصلی ایجاد میشود. کویلها پس از جایگذاری استنت در محوطه آنوریسم جایگذاری
- تزریق چسب داخل آنوریسم: در این تکنیک پس از بستن دهانه آنوریسم با بالون چسب (Neucrilyte Onyxson) داخل آنوریسم تزریق میگردد. از مزایای این روش پر شدن صد در صد آنوریسم مغزی است که احتمال عود را شدیداً کاهش میدهد.
- Flow Diversion: برای آنوریسمهای با گردن عریض یا آنوریسمهایی که اصولاً گردن ندارند از این تکنیک استفاده میشود. این تکنیک از ارزشمندترین روشهای آندوواسکولار است که برای درمان آنوریسم مغزی به کار گرفته میشود.
دکتر حسین قناعتی، متخصص رادیولوژی با سابقه طولانی در زمینه تصویربرداری پزشکی، یکی از پزشکان برجسته در این حوزه به شمار میآیند. ایشان با بهرهگیری از دانش و تجربهی گسترده خود، خدمات تشخیصی دقیقی را به بیماران ارائه میدهند. دکتر قناعتی علاوه بر فعالیت بالینی، به پژوهش و آموزش در زمینه رادیولوژی نیز مشغول هستند و مقالات و ترجمههای متعددی در این زمینه به چاپ رساندهاند.