مجله رادیولوژی ایران

مجله رادیولوژی ایران

مجله رادیولوژی ایران در pubmed نمایه شد. دكتر قناعتی استاد رادیولوژی دانشگاه، رییس مركز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی (ره) و مدیر مسئول مجله رادیولوژی ایران در گفت و گویی با خبرنگار روابط عمومی دانشگاه با اشاره به تاریخچه راه اندازی مجله Iranian Journal of Radiology گفت: این مجله از سال 2003 میلادی با هدف ارائه محصولات تولید شده در ایران و در سطح بین الملل راه اندازی شد. 

عملكرد هوشمندانه برای ورود به عرصه بین الملل دكتر قناعتی با بیان آن كه “اعتقاد من و سایر دست اندر كاران مجله آن است كه برای ورود به عرصه علم در دنیا باید هوشمند عمل كنیم” گفت: نمی توانیم تمام تحقیقات پایه را انجام دهیم، نمی توانیم كارهای بسیار پیشرفته را ابتدا به ساكن انجام دهیم، چرا كه بودجه و امكانات كشورمان محدود است. 

مجله رادیولوژی ایران

مدیر مسوول مجله انگلیسی زبان رادیولوژی افزود: باید ببینیم كه چگونه می توانیم با این بودجه كم، امكانات، نیروی انسانی و دانشكده های محدود به بهترین و بهینه ترین وجه ممكن وارد عرصه بین الملل شویم؟ 

وی با اشاره به چگونگی راهیابی به عرصه بین الملل در حیطه علم رادیولوژی گفت: این راه را برای رایولوژی اینگونه دیدیم كه دنیا طالب تاثیرات علم جدید در كشورهایی مانند كشورمان و بازپردازش آن در این كشورها است. 

دكتر قناعتی با ارائه مثالی در مورد قابل توجه بودن ایران به عنوان زمینه تحقیقاتی برای سایر كشورهای دنیا گفت: به عنوان مثال CT-Scan بیماری سل و تنوع آن در ایران برای دنیا قابل توجه است. همچنین مسائل عفونی و Modification (تغییر و تبدیل) در روش های مدرن برای دنیا مهم است. برای مثال مینی پاكس از تجربه و تعامل پاكس در ایران ابداع شد.

رییس مركز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی (ره) افزود: از مراحل ابتدایی وارد شدیم و به جایی رسیدیم كه حتی در پروژه های بسیار بزرگ علمی آنها وارد شویم. چنانچه در حال حاضر دانشگاه ساندیاگو امریكا، ایران، مجارستان و دانشگاهی در انگلستان را برای اجرای پروژه بسیارمهمی انتخاب كرد كه از میان این سه دانشگاه، دانشگاه علوم پزشكی تهران از كشور ایران در این طرح پروژه را آغاز كرد. 

مدیر مسئول مجله رادیولوژی ایران اضافه كرد: ایران برای نخستین بار در دنیا موفق شد اولین مورد استفاده از چسب جدیدی را برای درمان آنوریسم مغزی بكار ببرد و این مثالی بود تا نشان دهد از 2003 تاكنون چقدر رشد كردیم.

سهم بالای چاپ مقالات خارجی درمجله رادیولوژی ایران دكتر قناعتی انتشار مجله رادیولوژی ایران را منجر به افزایش تعداد مقالات در حیطه رادیولوژی دانست و افزود: در ابتدای كار، تعداد نویسندگان مقاله در حیطه رادیولوژی كشور به 10 تن نمی رسید. ولی در حال حاضر بیش از 100 نفر از دوستان و همكاران رادیولوژی در این حیطه مقاله چاپ كرده اند .

رییس مركز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی (ره) افزود: در حال حاضر حدود 60 درصد مقالات مجله رادیولوژی ایران از كشورهای آمریكا، انگلیس، فرانسه، آلمان، ژاپن، چین، برزیل، تركیه و كشورهای خاورمیانه می رسد و این امر نشان می دهد كه دیده میشویم. 

زمینه سازی های مجله در جذب همكاری های خارجی مدیر مسئول مجله رادیولوژی ایران با اشاره به زمینه سازی های مجله در جذب همكاری های خارجی گفت: در حال حاضر بر اساس همین مجله، تقاضاهای بسیاری مبنی بر ورود به ایران و گذراندن دوره های تكمیلی وجود دارد و این امر برای ما اعتبار علمی و همچنین ارزآوری به همراه دارد. 

درباره اهمیت مجله رادیولوژی ایران

سرقت ادبی عارضه تهدیدكننده مجلات ایرانی دكتر قناعتی با اشاره به موضوع سرقت ادبی (Plagiarism) این امر را از عارضه های مهم مجلات خواند و گفت: ما در یك مسابقه قرار گرفتیم و مسئولین دانشگاه تاكید داشتند كه تعداد مقالات دانشگاه بالا رود كه امر مباركی است. اما به دلیل سرعت رقابت، ممكن است برخی محققین به اشتباه بیفتند و به نویسندگی حرفه ای بی توجه باشند. 

مدیر مسئول مجله رادیولوژی ایران با بیان آن كه “عدم نوشتار حرفه ای مقالات باعث می شود كه بعدها از دید بدی مورد خطاب دنیا قرار گیریم” گفت: نرم افزارهای بسیار قوی برای تشخیص دزدی ادبی وجود دارد و باید به این زمینه توجه بیشتری كنیم. 

علل موفقیت مجله از ابتدای كار تاكنون دكتر قناعتی با اشاره به چگونگی انجام مراحل اجرایی مجله گفت: در ابتدای چاپ مجله، برای دو تا سه شماره مقاله آماده كردیم و موفق شدیم. از این رو به دوستانی كه می خواهند مجله جدید راه بیندازند توصیه می كنم پیش از آن كه برای دو تا سه شماره از مجله، مقاله آماده نكرده اند، شماره اول را چاپ نكنند. چرا كه پس از معروف شدن مجله است كه سیلی از مقالات به مجله سرازیر می شود.

وی بر اهمیت رعایت زمان بندی ها و عمل به تعهدات در مجلات تاكید كرد: لازم است تعهدی كه به نویسندگان مقالات در خصوص ارزیابی و چاپ مقاله ها داده می شود، اجرا شود. به عنوان مثال اگر به نویسنده گفته می شود كه مقاله در عرض سه ماه ارزیابی می شود، به این تعهد عمل شود. 

رییس مركز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی (ره) افزود: برای این كه بتوانیم مدیریتی صحیح در مجله داشته باشیم، از تمهید ISO استفاده كردیم و 9001ISO را برای مجله گرفتیم و تمهید ایزو بسیار به ما كمك كرد تا مجله رادیولوژی منظم ، منضبط و بر اساس استانداردهای مدیریتی به موقع كار كند و تمام چرخه های كار دیده شود. به طوری كه می دانیم هر لحظه كدام مقاله، در كدام مرحله است. 

مدیر مسئول مجله رادیولوژی ایران با اشاره به استفاده از یك ناشر حرفه ای داخلی به نام كوثر برای چاپ مجله گفت: علی رغم امكان استفاده از ناشران معتبر خارجی همچون Elsevier وSpringer ، به چند دلیل از ناشر داخلی- كوثر استفاده كردیم. 

وی ضمن بیان دلایل استفاده از ناشر داخلی گفت: دلیل نخست آن است كه با توجه به شرایط تحریم در كشورمان، از ناشر داخلی استفاده كردیم. چراكه در شرایط تحریم بایستی سیاست گذاری ها به شكلی باشد كه كمتر دچار عارضه شویم. دلیل دوم، كمك به سیستم ملی و داخلی بود تا به صنعت نشر داخلی كمك كنیم. ضمنا چون ناشر كنار شماست تعاملات راحتتر است.

مدیر مسئول مجله رادیولوژی ایران چرخه های كار مجله را تمام دیجیتال دانست و افزود: تمامی كارهای مجله به صورت Paperless (بدون كاغذ) و بر پایه وب انجام می شود. 

اهمیت ثبت اطلاعات در بیمارستانها به عنوان پایه مقاله نویسی

دكتر قناعتی ضمن تاكید بر اهمیت فراهم كردن پایه مقاله نویسی یا ثبت اطلاعات (Data Registry) گفت: هنوزهم در بعضی بیمارستانهای دانشگاهی ما اطلاعات بیماران ثبت نمی شود . در حالی كه در مركز تصویربرداری پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران كه بزرگترین مركز تصویربرداری پزشكی در خاورمیانه است، تمام اطلاعات بیماران مراجعه كننده ثبت می شود.

 رییس مركز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی (ره) افزود: بیماری به مركز تصویربرداری پزشكی مراجعه نمی كند كه تصویرش در سیستم Pacs ثبت نشود و در این زمینه از همكاری چند نفر محقق استفاده می كنیم كه این اطلاعات را برای تبدیل شدن به پروژه تحقیقاتی ثبت می كنند. 

مجله رادیولوژی ایران
مجله رادیولوژی ایران


وی با ارائه مثالی در مورد عملكرد موفق مركز تصویربرداری امام خمینی (ره) در ثبت داده ها و ارائه مقالات گفت: برای نخستین بار در ایران در سال 1378 در مركز تصویربرداری بیمارستان امام خمینی (ره) درمان بیماران مبتلا به فیبروم رحم شروع شد، بازثبت دقیق داده ها در پنج مقاله بسیار ارزشمند استخراج شد و یكی از این مقالات یك سوال پژوهشی دنیا را برای نخستین بار پاسخ داد. پس میتوان به لبه های علم رسید.


دكتر قناعتی در پایان ضمن تشكر از همكاران و مسئولین، به یكی از مهمترین دلایل موفقیت مجله رادیولوژی ایران اشاره كرد و گفت: یكی از رازهای موفقیت مجله آن بود كه دانشگاه به ما اجازه داد تا با همكاری انجمن رادیولوژی ایران بعنوان NGO مجله را به صورت مشترك راه اندازی كنیم كه می توان این امر را به حیطه ها و موارد دیگری تعمیم داد. 

دکتر حسین قناعتی

دکتر حسین قناعتی، متخصص رادیولوژی با سابقه طولانی در زمینه تصویربرداری پزشکی، یکی از پزشکان برجسته در این حوزه به شمار می‌آیند. ایشان با بهره‌گیری از دانش و تجربه‌ی گسترده خود، خدمات تشخیصی دقیقی را به بیماران ارائه می‌دهند. دکتر قناعتی علاوه بر فعالیت بالینی، به پژوهش و آموزش در زمینه رادیولوژی نیز مشغول هستند و مقالات و ترجمه‌های متعددی در این زمینه به چاپ رسانده‌اند.

پیمایش به بالا