کمر درد PRT چیست؟ یکی از شایعترین عوامل ناتوانی افراد در جوامع کمردرد است به طوری که در کلینیکهای ارتوپدی جراحی مغز و اعصاب و نورولوژی درصد بالایی از مراجعین را تشکیل میدهد. در طول زندگی نزدیک به 80% مردم برای حداقل یک بار به طور جدی کمردرد را تجربه میکنند.
کمر درد شایعترین علت عدم حضور رد در محل کار میباشد و از این لحاظ ضررهای عمدهای متوجه اقتصاد جامعه میشود. از طرفی علت عمده آن ایجاد استرسهای فیزیکی در میانسالی و ضعف سیستم عضلانی اسکلتی و کاهش مقاومت به تروما در پیری ذکر شده است.
در مطالعات جدیدی که انجام گرفته شیوع آن در نوجوانی 20-10 درصد عنوان شده که 10% آنها دچار کمردرد مزمن میشوند و بدین لحاظ باعث مشکلات پزشکی و اقتصادی، محدود شدن فعالیت فیزیکی، وابستگی به دیگران، بستری شدن در منزل و بیمارستان، دوری از تحصیل شغل خانواده و ایجاد مشکلات روانی میشود. باید متذکر شد که پیشگیری در این بیماری بسیار مهم است و آموزش همگانی را میطلبد.
درمان کمر درد PRT
به طور کلی درمان کمر درد شامل 2 روش کانسرواتیو و جراحی میباشد و اصل بر این استوار است که ابتدا همه بیماران تحت درمان کانسرواتیو قرار میگیرند مگر اینکه در بررسیهای اولیه معلوم شود که به این نوع درمان جواب نخواهند داد.
یکی از درمانهای نسبتاً جدید کمر درد PRT کانسرواتیو در درمان کمردرد ناشی از فشار خارجی بر ریشههای عصبی مانند هرنی دیسک بین مهرهای روش میکروتراپی PRT ( PERI ROOT THERAPY ) میباشد.
انتخاب بیمار
بیمارانی که مدتها از کمردرد رنج برده و هرنی دیسک برای آنها محرز شده باشد کاندید مناسبی برای انجام عمل PRT هستند. همچنین در مواردی که بیمار به علت تنگی کانال یا FBSS (عدم پاسخ به جراحی دیسک) همچنان از درد رنج میبرند کمر درد PRT روش مناسبی برای این گونه افراد محسوب میشود.
دکتر حسین قناعتی، متخصص رادیولوژی با سابقه طولانی در زمینه تصویربرداری پزشکی، یکی از پزشکان برجسته در این حوزه به شمار میآیند. ایشان با بهرهگیری از دانش و تجربهی گسترده خود، خدمات تشخیصی دقیقی را به بیماران ارائه میدهند. دکتر قناعتی علاوه بر فعالیت بالینی، به پژوهش و آموزش در زمینه رادیولوژی نیز مشغول هستند و مقالات و ترجمههای متعددی در این زمینه به چاپ رساندهاند.